Young Captain Program

Ontwikkelt de leiders van morgen

Om toptalent verder te helpen op haar weg naar een toekomstige rol op bestuurlijk niveau, nemen zij deel aan het Young Captain Program; een tweedaags interactief kennis- en expertise programma, verzorgd door de top van het Nederlandse bedrijfsleven en de academische wereld.

YCP Brochure
Klik hier voor het volledige programmaoverzicht

Het toptalent krijgt inzicht in de dynamiek van de bestuurskamer en ervaren wat dit van hen verlangt. Technologische, geopolitieke, regelgevende, maatschappelijke en klimaatveranderingen hebben systeemverschuivingen teweeggebracht die onze levens en bedrijven opnieuw vorm zullen geven. Organisaties kunnen zich niet langer uitsluitend richten op de korte termijn-aandeelhouderswaarde, ze moeten duurzame lange termijnwaarde creëren voor meerdere belanghebbenden door het balanceren van financiële en economisch resultaten, transparantie, sociale belangen en het milieu. De kwaliteit van de beslissingen die besturen in deze onzekere tijden nemen, is een maatstaf voor hun effectiviteit. Dit zal tijdens het tweedaagse Young Captain Program aan bod komen.

Young Captain Program

Kijk hier naar een testimonial van Pieter Olierook die helder verwoordt wat deelname aan het Young Captain Program zo bijzonder maakt.

Voor wie

Dit tweedaagse programma wordt aangeboden aan alle kandidaten die door hun bedrijven zijn voorgedragen voor de Young Captain Award. Deze kandidaten zijn gekozen vanwege hun potentie een rol op het hoogste niveau in hun onderneming op zich te nemen. Het programma biedt een uniek overzicht van noodzakelijke competenties en ondersteunt de kandidaten op hun weg naar 'board room readiness'.

Door wie

Young Captain Nederland biedt in samenwerking met haar kennispartners het programma aan. Tijdens het tweedaagse programma nemen de partners de deelnemers mee in de wereld van de bestuurskamer en bereiden hen voor op mogelijke toekomstige verantwoordelijkheden op dat niveau.
Meer over Young Captain Nederland ».

Wat bieden wij jou?

  • Dit programma is een goede voorbereiding op een volgende stap in je loopbaan, en laat je onder leiding van deskundige professionals en ervaren bestuurders zien wat er in een bestuursrol van je wordt verwacht.
  • Het verruimt je blik op bestuurlijke kwesties, inclusief ESG en daarmee op je eigen ontwikkeling.
  • Tijdens de interactie met andere deelnemers overstijg je de grenzen van jouw branche-specifieke vraagstukken.
  • Je gaat deel uit maken van een netwerk van veel belovende (toekomstige) zakelijk leiders van Nederland.

Wat draagt dit bij voor je bedrijf?

  • Het is een investering in je huidige en toekomstige rol in de organisatie.
  • Het programma verbreedt niet alleen je inzicht in bestuursvraagstukken, maar vergroot daarmee ook je inzetbaarheid in executive rollen.
  • Het verbreedt je netwerk en daarmee de zichtbaarheid van je organisatie.

ALLE KANDIDATEN VOORGEDRAGEN VOOR DE
YOUNG CAPTAIN AWARD 2023

Alle kandidaten voorgedragen voor de Award 2023 bijeen voor een tweedaags inhoudelijk programma dat een stevige inkijk biedt in en ervaring geeft over de dynamiek van de bestuurskamer.

Partners

ING
Hill+Knowlton
KPMG
Nyenrode Business Universiteit
Bildeberg
Allen & Overy
Boston Consulting Group
Spencer Stuart


Netwerk Partner

Dutch Transformation Forum