Stichting Young Captain Nederland

De Stichting Young Captain Nederland

De Young Captain Award en het Young Captains Program zijn initiatieven van Stichting Young Captain Nederland. Doel van de Stichting is talentvolle jonge, zakelijk leiders zichtbaar te maken voor een breed publiek en hen ruimte en kansen te bieden om zich maximaal te ontwikkelen.

Bildeberg
Bildeberg

De Stichting doet dat vanuit de overtuiging dat Nederland vraagt om ambitieuze, toekomstgerichte jonge mensen. Vernieuwers, met de durf en daadkracht om buiten de gebaande paden te treden. Met de Young Captain Award en Young Captains Program, een tweedaags kennis en persoonlijk ontwikkelingsprogramma, wil de Stichting een cultuur scheppen waarin dit talent wordt gezien en gewaardeerd. De mannen en vrouwen laten zien die een belofte vertegenwoordigen, die als toekomstige generatie captains of industry een voorbeeld zijn voor anderen. In 2004 werd de basis gelegd en werd het initiatief ook direct geborgd bij het Ministerie van Economische Zaken. Inmiddels zijn dezelfde toonaangevende organisaties in Nederland al sinds vele jaren als sponsor en kennispartner aan de stichting verbonden.

In 2005 reikte de stichting de eerste Young Captain Award uit en sindsdien elk jaar weer. Meedoen aan de award en daarmee het Young Captains Program is als het ware een reis van een meerdere maanden. Een reis, die door de deelnemers wordt ervaren als een persoonlijke ‘experience accelerator’ op het gebied van leiderschap. Het wordt ervaren als een groot cadeau aan jezelf als leider en het bedrijf waarvoor je werkt.

Partners

Bildeberg
Nyenrode Business Universiteit
ING
Spencer Stuart
KPMG
Hill+Knowlton Strategies
Allen & Overy
Bostom Consulting Group


Netwerk Partners

Dutch Transformation Forum