Een once in a lifetime opportunity | Nieuws
Een once in a lifetime opportunity

Een once in a lifetime opportunity

7 juni 2017

Francine van Dierendonck, finalist Young Captain Award 2016 en ceo Xenos, is zeer enthousiast over haar ervaringen en zegt hierover:

De Young Captain Award is geen wedstrijd, maar een leiderschapsprogramma: meedoen verbreedt je horizon en dwingt je tegelijkertijd tot introspectie en verdieping. De training, het schrijven van  essays en de gesprekken met de jury geven zelfinzicht en nieuw perspectief. Ik heb veel tijd gestopt in dit programma en er nog veel meer inspiratie uitgehaald.

Je ontmoet een grote groep interessante, leuke en breed georiënteerde professionals die vanuit een zakelijke positie allemaal wat extra’s bijdragen aan hun bedrijf én aan Nederland. Samen neem je deel aan een tweedaags programma dat je alles leert over jouw weg naar de boardroom. Het programma wordt inhoud gegeven door mensen uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Strategie, talent ontwikkeling, stakeholdermanagement, externe communicatie, juridisch kader, het komt allemaal aan bod. Het meest indrukwekkende van het programma vond ik het interview met Gerard van de Aast die een zeer gebalanceerde, menselijke en eerlijke inkijk gaf in zijn periode als CEO van Imtech. Vergeet de status en de glamour. Leiderschap kan ook verschrikkelijk eenzaam, zwaar en rauw zijn. Hoe hard je ook werkt, wat voor knappe dingen je ook neerzet, het leidt niet altijd tot (gepercipieerd) succes.

 

Stilstaan bij de dingen die je doet en waarom. Je leert jouw visie op je eigen industrie, onze maatschappij en de rol van het Nederlandse bedrijfsleven te verwoorden. Je ambities in de breedste zin te definiëren: wat geeft jou voldoening? Wat ga je met je talenten doen? Wat wil jij achterlaten en waarom? Zo concreet mogelijk. Leiderschap is in mijn ogen heel persoonlijk. De YCA helpt je om je eigen leiderschap verder vorm te geven. Er is geen goed of slecht. Wel beter doordacht, scherper geformuleerd en breder ontwikkeld.

 

Tijdens mijn deelname aan de YCA zat ik net in een nieuwe, voor het eerst eindverantwoordelijke, rol. De gesprekken met de jury waren daardoor extra waardevol. Ervaren mensen uit het bedrijfsleven die als een uniek klankbord fungeren. De dialogen waren pittig en constructief, uitdagend en coachend, kritisch en ook bevestigend maar bovenal: heel bijzonder.

 

Als je de kans krijgt, grijp hem! Doe mee aan de YCA en geef je helemaal.

Het is een “once in a lifetime opportunity”.