Maarten Meijs - Talpa Media - Kijkt terug. | Nieuws
Maarten Meijs - Talpa Media - Kijkt terug.

Maarten Meijs - Talpa Media - Kijkt terug.

17 mei 2017

De Young Captain Award:  jouw reis naar de boardroom…
What got you here, won’t get you there

Balans, verdieping, coaching en reflectie. Het zijn populaire woorden die je veel hoort. Maar pas je ze ook daadwerkelijk toe? En wat houdt het eigenlijk precies in? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat deelname aan de Young Captain Award deze begrippen concreet en tastbaar maakt.

Alle deelnemers aan de Young Captain Award zitten in de primetime van hun leven, zowel op sociaal gebied als op werkgebied. Daarbij hebben ze allemaal een sterke drive en ambitie. Juist in die levensfase is het belangrijk om op bepaalde momenten tijd voor jezelf te nemen en “op afstand” te kijken naar waar je staat en, wat nog belangrijker is, waar je naartoe wilt. Een award is onherroepelijk verbonden aan een competitie-element, waarbij de wil om te winnen bij iedere deelnemer aanwezig is. Voor de Young Captain Award geldt echter óók de Olympische gedachte.

Meedoen bevestigt dat je tot een selecte groep talenten behoort. Het geeft je de unieke mogelijkheid jezelf te spiegelen met anderen. Het traject van de Young Captain Award gaat van start met een tweedaags programma dat zal voelen als een “pressure cooker”. Binnen die twee dagen komt een breed scala van zaken aan de orde die van belang zijn bij het leidinggeven op hoog niveau. Veel onderdelen daaruit kon vervolgens ik direct toepassen in mijn eigen omgeving. 

Tijdens het gehele traject werk je samen met de top van het Nederlandse bedrijfsleven en word je beoordeeld door top-notch juryleden. Zij leveren een concrete inhoudelijke bijdrage aan alle activiteiten. Met hun expertise raken ze alle onderdelen die van belang zijn om het complexe zakelijke speelveld op boardroomniveau beter te begrijpen. What got you here, won’t get you there! Dat besef staat centraal.  

Zelf ben ik de winnaar van de Young Captain Award 2016. Ik heb mijn deelname ervaren als een enorme verrijking van mijn kennis. Dus, mocht je de kans krijgen om deel te nemen aan de Young Captain Award 2017, grijp die kans dan met beide handen aan. Je zult er geen spijt van krijgen. Zie het als een traktatie voor jezelf!