Talpa-directeur Meijs wint Young Captain Award | Nieuws
Talpa-directeur Meijs wint Young Captain Award

Talpa-directeur Meijs wint Young Captain Award

22 november 2016

De Telegraaf 

Maarten Meijs is de winnaar van de Young Captain Award 2016. De 35-jarige directeur van Talpa Global versloeg in de finaleronde om de prestigieuze prijs Marie-Pauline Lauret, directeur interne audit bij AkzoNobel, en Xenos-ceo Francine van Dierendonck.

Meijs kreeg de prijs, De gevleugelde sandaal van Hermes van beeldhouwer Chris Tap, gisteravond op een galadiner op paleis Het Loo van prinses Laurentien. „Ik ben nog een beetje emotioneel over het juryrapport”, zei de Talpa-directeur, die verder repte over de „inspirerende en uitdagende reis” die het traject richting de Award vormde.

De jury, onder leiding van minister Kamp (Economische Zaken) en Carlsberg-ceo Cees ’t Hart, vond dat Meijs de prijs het meest verdiende. „Hij is een innovator met lef”, zei juryvoorzitter Kamp in een videoboodschap over de winnaar.

The Voice

Meijs werkt sinds 2008 bij Talpa, en is op dit moment verantwoordelijk voor de internationale verkoop van formats. Zo verkocht hij de talentenjacht The Voice aan 65 landen.

Pim Schmitz, ceo van Talpa Media, was zo trots als een pauw op zijn talent. Talpa liep vorige maand nog een Televizier Ring mis voor Geer & Goor: Zoeken een hobby. Maar ook deze award is „een fantastische erkenning voor ons bedrijf”, vond Meijs’ baas.

De Young Captain Award wordt sinds 2005 uitgereikt aan mensen die volgens de jury binnen vijf jaar in de raad van bestuur van een grote Nederlandse organisatie kunnen zitten, de ’aanstormende leiders van de BV Nederland’.

Intensief programma

Winnaar Meijs staat een intensief programma te wachten, onder meer als speciale gast op een handelsmissie met de minister van Economische Zaken of die van Buitenlandse Handel. Meijs is de opvolger van Aukje Doornbos. De adviseur van DSM-baas Feike Sijbesma, dit jaar zelf ook jurylid, was blij met haar opvolger.

„Hij heeft ervaring met de digitale samenleving”, prees de ’ceo-fluisteraar’ de Talpa-man. „Hij kan omgaan met echte innovatie, maar beheerst tegelijkertijd ook de menselijke kant van leiderschap.”

Bron: De Telegraaf ».