Finalisten Young Captain Award 2024 bekend

Finalisten Young Captain Award 2024 bekend

15 oktober 2024

Amsterdam, 15 oktober 2024 – De drie genomineerden voor de Young Captain Award zijn bekend! Deze Award is een initiatief van Young Captain Nederland en wordt jaarlijks door een gerenommeerde jury toegekend aan een getalenteerde businessleider onder de 40 jaar. Een leider uit de toekomstige generatie bestuurders die opvalt door durf en daadkracht en die al vroeg in zijn of haar carrière veel invloed heeft op de onderneming. Dit jaar zijn de 'Young Captain 2024' finalisten: Steffen Brenninkmeyer (KPN), Siri Mauer (ABN AMRO) en George Tokaya (Philips).

 

De finalisten

Na intensieve selectierondes heeft de jury dit drietal geselecteerd voor de Young Captain Award 2024. Naast hun indrukwekkende zakelijke prestaties hebben de drie finalisten een sterke visie op hoe zij bijdragen aan de uitdagingen van nu en zicht op een betere wereld van morgen.

Steffen Brenninkmeyer (38 jaar) is VP Consumer Residential bij KPN. Steffen is een ervaren leider binnen de telecommunicatie. Hij werkt sinds 2012 bij KPN en streeft naar harmonie en stabiliteit in een werkomgeving waarin iedereen in zijn waarde wordt gelaten. Steffen leidt met empathie, transparantie en positiviteit. Daarnaast blijft hij zich ontwikkelen op professioneel vlak waarbij de quote ''Those who do not remember the past are condemned to repeat it'' centraal staat en zijn nieuwsgierigheid benadrukt en de ambitie om te blijven ontwikkelen. In zijn rol bij KPN is Steffen een verbinder die samen met zijn team het internet nog beter wil maken voor klanten. Niet alleen sneller maar ook veiiger, socialer en groener. Daarmee neemt hij verantwoordelijkheid met relevante oplossingen in het digitale leven van klanten.

Siri Mauer (38 jaar) is Head of Consumer Clients bij ABN AMRO. Siri is een echte pionier met focus op het creëren van persoonlijke klantwaarde in de digitale wereld. Om dit te bereiken denkt ze vooruit, durft ze weloverwogen beslissingen te nemen in een complexe omgeving. Zij werkt hierin nauw samen met allerlei betrokkenen. Sinds 2013 heeft Siri bij ABN AMRO, een imponerend trackrecord opgebouwd en succesvolle veranderprogramma's geleid. Siri gelooft in de drie c's: care, courage en collaboration. Voor haar is het essentieel om in verbinding te staan met anderen en het lef te hebben om kwetsbaar te zijn.Toegankelijk bankieren is waar Siri zich hard voor maakt, zodat elke Nederlander zelfstandig zijn of haar bankzaken kan doen. Een missie waar zij zich elke dag voor inzet.

George Tokaya (36 jaar) is Commercial Category Leader Beademingsmaskers & Software bij Philips. George is gepassioneerd en gedreven, mede door zijn nieuwsgierigheid om kansen om te zetten in resultaten. De afgelopen 11 jaar heeft hij voor Philips gewerkt in Nederland, Hong Kong en de Verenigde Staten. Transparantie en authenticiteit helpen hem om een betrouwbare leider te zijn en zich verder te ontwikkelen. George verbindt en motiveert mensen op alle niveaus om samen duidelijke en realistische doelen te halen. Hij vindt dat bedrijven een fundamentele impact hebben op de samenleving en zich moeten inspannen voor de maatschappij en planeet net zoals ze doen voor het behalen van bedrijfsdoelstellingen. De dynamische relatie tussen samenleving, bedrijf en werknemer moet samen komen om economische, maatschappelijke en klimaatdoelstellingen te behalen. Dit is de kern van wat George wil bereiken als leider van vandaag en morgen. 

Uitreiking
Op 25 november vindt de feestelijke Award uitreiking plaats in de Graanzaal van de Beurs van Berlage. De voormalige koopmansbeurs in het centrum van Amsterdam is de perfecte locatie voor een feestelijke avond waar dit jaar voor de twintigste keer de Young Captain Award 2024 wordt uitgereikt. De gastspreker van de avond is de heer Steven van Rijswijk, CEO van ING Bank. De winnaar van de Award ontvangt de prijs uit handen van de minister van Economische zaken, de heer Dirk Beljaarts (onder voorbehoud). De presentatie van de avond is in handen van Diana Matroos.