Winnaar 17e editie Young Captain Award | Nieuws
Winnaar 17e editie Young Captain Award

Winnaar 17e editie Young Captain Award

10 mei 2022

Ivo Steffens van NS wint de 17e editie van de Young Captain Award

Finaleplaatsen voor toptalenten van ABN AMRO en Novartis/Sandoz

Amsterdam, 10 mei 2022 – Ivo Steffens (39) is gisterenavond verkozen tot Young Captain 2021. De award is voor de zeventiende keer uitgereikt aan de meest getalenteerde, jonge businessleider, op weg naar de top van het bedrijfsleven. Ivo ontving de award op de Voorhal in het Rijksmuseum, uit handen van Alexandra van Huffelen, Staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering. Presentatie van de avond werd verzorgd door Diana Matroos.

Ivo Steffens is Directeur Commercie en Lead Com-IT bij NS, waar hij verantwoordelijk is voor de reistevredenheid en inkomsten en het ontwikkelen en uitvoeren van commerciële en IT-strategieën, reisproducten, modaliteiten en samenwerkingen en de commerciële infrastructuur voor treinen en stations. Hierbij is Steffens verantwoordelijk voor 760 FTE aan mensen. Tijdens de Covid-19 crisis heeft Ivo op succesvolle wijze twee afdelingen binnen de NS samengevoegd, inclusief innovatieve ideeën zoals de Treinwijzer (het verantwoordelijk spreiden van passagiers over de dag).                            

Ivo startte zijn carrière in 2009 als Revenu Management Analyst bij Transavia, waar hij na diverse functies succesvol opklom naar Commercial Director United Kingdom & Ireland bij Air France – KLM, waarna hij voor NS koos. Ivo maakte indruk op de jury door zijn mensgerichtheid en zelfbewustzijn waarbij hij zich kwetsbaar durft op te stellen, en zijn sterke evenwichtigheid in zijn persoonlijkheid.

Eelco Hoekstra, lid Raad van Bestuur bij SVH: “Ivo Steffens valt op door zijn authenticiteit, zijn betrokken zijn op anderen. Hij straalt vertrouwen uit waar het gaat om maakbaarheid. Ivo is een stevige leider met een scherp oog voor de menselijke verhoudingen en onderkent het belang ervan.”

 

De andere finaleplaatsen waren voor Geneviève Ho Sam Sooi, die de functie van Managing Director New Business & Special Clients bekleedt bij ABN/AMRO en Adri Simamora, CFO Nordics/CCFO Denmark bij Novartis/Sandoz.

 

Een uitreiking met een gouden randje
Net als bij de uitreiking van 2020 werd de Young Captain Award wegens de maatregelen rondom Covid-19 een aantal maanden later dan gebruikelijk uitgereikt. De blijdschap dat de uitreiking alsnog in het Rijksmuseum op de Voorhal kon plaatsvinden was dan ook groot.

De winnaar van 2020, Annemarie Jorna, COO Royal Koopmans, draagt de titel van Young Captain over op Ivo Steffens. Ivo ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling in zijn weg naar de boardroom verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten, dat sinds 2005 is opgebouwd.
 

De Young Captain Award wordt al zeventien jaar lang jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle, jonge zakelijke leider. Deze businessleider is in een vroege fase van zijn of haar carrière opgevallen door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. Hij of zij denkt internationaal en ziet leiderschap als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid. De finalisten behoren tot de nieuwe generatie leiders, op weg om het gezicht van ondernemend Nederland te worden. De Young Captain Award maakt deze zakelijk leiders zichtbaar voor een breed publiek en biedt hen de ruimte en kansen om zich maximaal te ontwikkelen. Deelname aan de Young Captain Award verkiezing dwingt de kandidaten om kritisch naar hun eigen leiderschapsstijl en overtuigingen te kijken, en te bedenken waar zij voor staan.