Accell Group, Nationale Nederlanden en Signify in de finale Young Captain Award

Accell Group, Nationale Nederlanden en Signify in de finale Young Captain Award

2 maart 2021

Amsterdam, 2 maart 2021 – De drie finalisten van de Young Captain Award zijn bekend. V.l.n.r. Rob van Brunschot (Signify), Annemarie Jorna (Accell Group) en Igno Schings (Nationale-Nederlanden) strijden dit jaar om de titel ‘Young Captain’.

De Young Captain Award wordt dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt, wegens de maatregelen rondom Covid-19 een aantal maanden later dan gebruikelijk. De jury kent de Award jaarlijks toe aan een jonge, getalenteerde businessleider, op weg naar de top van het bedrijfsleven. Een leider die opvalt wegens durf en daadkracht en die al vroeg in zijn of haar carrière veel invloed heeft op de onderneming. De Award geeft deze nieuwe leiders een podium en introduceert hen in relevante maatschappelijke en economische netwerken. 

De finalisten
Na intensieve selectieronden heeft de jury een drietal finalisten geselecteerd voor de Young Captain Award 2020.  

Rob van Brunschot (36) is Country and Commercial leader voor Signify in Zweden. Daarmee is hij verantwoordelijk voor 70+ medewerkers en lid van de board of directors van Signify Zweden. Rob omarmt de mogelijkheid om het leven en werken in de Scandinavische landen te ervaren volledig. Hij is een ervaren International Sales & Marketing leider met een indrukwekkend track record in professional systems & services, smart homes en consumentenelektronica in West-Europa. In 2008 begon Rob als trainee bij Signify (voormaling Philips Lighting) en sindsdien heeft hij continu geïnvesteerd in zijn ontwikkeling. Zijn striktheid en professionaliteit hebben hem in staat gesteld om de relaties met belangrijke Nederlandse klanten naar een hoger niveau te tillen en zo bij te dragen aan een grotere groei en winstgevendheid in de consumenten-, professionele en OEM-verkoopkanalen van Signify. Rob gelooft dat een high-performance team om je heen bouwen een van de belangrijkste attributen is van succesvol en impactvol leiderschap, terwijl het misschien niet altijd direct zichtbaar is aan de oppervlakte.

Annemarie Jorna (39) bekleedt binnen het wereldwijde fietsbedrijf Accell Group de positie van Operations Director Nederland en maakt onderdeel uit van het internationale Operations Leadership team. Annemarie is verantwoordelijk voor 500 medewerkers verspreid over de productie- en warehouselocaties, inclusief de supply chain-activiteiten. Ze startte haar carrière in 2007 als trainee bij FrieslandCampina en na diverse functies gaf Annemarie uiteindelijk   leiding aan een internationaal opererend Sales & Operations Planning (S&OP) team en leidde een omvangrijke reorganisatie voor 10+ internationale Supply Chain- regio’s. Sinds 2019 is Annemarie werkzaam bij Accell, waar ze haar ervaring met het leiden en veranderen van grote productieorganisaties op een indrukwekkende wijze laat zien. Ze gebruikt haar leiderschapsvaardigheden, communicatiestijl en analytische manier van denken op een creatieve manier om de veranderingen en transformatie van de organisatie te leiden.

Annemarie legt samen met haar team de professionele lat hoog als het gaat om kwaliteit en consistentie in de te behalen resultaten. Ze combineert dit met een transparante manier van communiceren en coachende leiderschapsstijl.

Igno Schings (36) is Directeur Inkomensverzekeringen bij Nationale-Nederlanden. Igno is in 2009 gestart als management trainee bij Delta Lloyd, en kreeg na het vervullen van verschillende rollen de eindverantwoordelijkheid voor de volledige vastgoed portefeuille, met een internationale scope. Gedurende de integratie van het Delta Lloyd bedrijf met Nationale-Nederlanden heeft Igno als programmadirecteur een belangrijke rol gespeeld in een aantal omvangrijke strategische trajecten. Sinds 2019 leidt Igno de divisie Inkomensverzekeringen , een substantieel bedrijfsonderdeel met een omzet van ruim €600 miljoen en ruim 350 medewerkers. Hij staat hier voor een aantal stevige uitdagingen – zeker in deze tijd. Igno is verantwoordelijk voor de dienstverlening aan werkgevers op het vlak van verzuim, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. In deze rol laat hij zich zien als een leider die niet bang is om de status quo in twijfel te trekken en het gesprek aan te gaan. Igno zijn ambitie is om een brug te slaan tussen de financiële sector en de maatschappij als geheel. Op dit moment hangt er vaak nog negativiteit om financiële instellingen, terwijl de sector volgens hem juist een positieve beweging kan brengen.

De weg naar de finale 
De Young Captain 2019, Nicoline van Leersum van Johnson & Johnson, maakt dit jaar deel uit van de jury. Uit de aanmeldingen heeft de jury kandidaten geselecteerd waarmee zij diepgaande en persoonlijke gesprekken hebben gevoerd. In deze gesprekken stond reflectie op hun eigen leiderschap centraal. Uiteindelijk zijn hier de drie finalisten uit naar voren gekomen. De ‘Young Captain 2020’ wordt bekendgemaakt door demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer, tijdens een online uitreiking op 29 maart. In verband met de maatregelen rondom Covid-19 wordt de invulling van de uitreiking nog gespecificeerd. Het streven is om de winnaar bekend te kunnen maken in aanwezigheid van vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid, tijdens een feestelijke uitreiking. Vanzelfsprekend wordt gezocht naar een passende situatie.  

Cees ‘t Hart, vice voorzitter van de jury: “Ook in dit uitzonderlijke jaar biedt de Young Captain Award een podium aan toekomstige leiders. De drie finalisten springen eruit door hun daadkracht, eigenheid en intrinsieke drijfveren. De Covid-19 crisis brengt extra uitdagingen met zich mee. Het is indrukwekkend om te zien hoe deze leiders hiermee omgaan. Dit getuigt van opmerkelijke veerkracht en wendbaarheid. Deze jonge generatie leiders geeft vertrouwen in de toekomst.”

De Award geeft een impuls aan de persoonlijke en zakelijke groei van de kandidaten. De winnaar mag deelnemen aan een jaarprogramma, waarmee zijn of haar kennis en business ervaringen verbreed worden. Dit betekent onder meer toegang tot nieuwe relevante zakelijke netwerken van hoog niveau, een mediatraining gericht op issue-management, deelname aan het tweejarig New Board Programma van Nyenrode BU en waar gepast deelname aan een handelsmissie. Zo wil de Award een steun in de rug bieden aan de ontwikkeling van de Young Captain.

Young Captains Program
Meer dan 40 kanshebbers voor de Young Captain Award 2020 namen in augustus 2020 deel aan een tweedaagse masterclass op locatie, het Young Captains Program. Het Young Captains Program ondersteunt kandidaten op hun weg naar ‘board Room readiness’ en wordt vormgegeven door de top van het Nederlandse bedrijfsleven. Om de kandidaten te vormen en uit te dagen, kwamen tijdens het intensieve en interactieve programma onder regie van Nyenrode Business Universiteit talloze boardroom gerelateerde onderwerpen aan bod om kandidaten voor te bereiden op de volgende stappen in hun loopbaan. Het is de vierde keer dat het Young Captains Program werd georganiseerd.   

Over de Young Captain Award
Met de jaarlijkse toekenning van de Young Captain Award brengt Stichting Young Captain Nederland de aankomende generatie beslissers, van het toonaangevende Nederlandse bedrijfsleven, in een vroege fase van hun carrière onder publieke aandacht. De jaarlijks gekozen Young Captain Nederland is het boegbeeld voor beoogd innovatief, inspirerend en toekomstig zakelijk leiderschap. Zij zijn het die straks hét verschil maken waar het gaat om de positie van ondernemend Nederland, in Europa en daarbuiten. De Young Captain Award organiseert in samenwerking met haar partners het tweedaagse Young Captains Program waarin kandidaten voorbereid worden op de volgende stappen in hun carrière. De Award wordt dit jaar voor de zestiende keer uitgereikt. 

Voor meer informatie of een interview verzoek kunt u contact opnemen met:
Hester Wissink – Hill+Knowlton Strategies 
Tel: +31 (0)20 404 47 07
Mob: +31 (0)6 82 40 09 87
E: hester.wissink@hkstrategies.com