Finalisten 2019

Finalisten 2019

11 oktober 2019

Young Captain Award – Finalisten 2019


Eric Jones
Eric Jones (38) bekleedt binnen ABN Amro de positie van Skill Directeur Advies en maakt daarmee onderdeel uit van het senior management. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de vermogende klanten binnen de retail bank.

Eric heeft een indrukwekkend trackrecord binnen ABN Amro. Hij startte als trainee en onderscheidde zich al snel door zijn ondernemerschap en creatieve kijk op zaken. In diverse business lines heeft hij verschillende rollen met succes vervuld. Zo oogstte hij lof met de ontwikkeling en succesvolle implementatie van de online spaarbank MoneYou.

Eric heeft een echte can-do mentaliteit. Dat blijkt onder andere ook uit twee ondernemingen die hij in het verleden heeft opgericht. De ervaring die hij heeft opgedaan met ondernemen past hij dagelijks toe binnen zijn huidige rol. Hij stimuleert zijn collega’s binnen en buiten de bank om continue met hun ontwikkeling bezig te zijn  en out-of-the box te durven denken.

In zijn huidige functie geeft Eric leiding aan een grote groep financieel adviseurs. Deze collega’s adviseren circa 225.000 klanten op het gebied van beleggen, financiële planning, kredieten en maatwerk advies. Binnen deze rol is Eric constant op zoek naar nieuwe kansen en loopt hij vooruit op de mogelijkheden. Zo heeft hij in 2018 de dienstverlening volledig ingezet op Beeldbankieren, waardoor inmiddels de helft van alle klantgesprekken plaatsvindt via Skype. En zijn ambitie gaat verder. Hij werkt hard aan een flexibel bedieningsmodel waarbij zowel alle klanten als medewerkers ongeacht hun locatie een adviesgesprek kunnen voeren.

Eric is een strategische, creatieve denker die onderwerpen goed kan plaatsen binnen een bredere context. Hij heeft een energieke, humoristische en betrokken stijl van leidinggeven. Eric wil als leider een rolmodel zijn, en zijn eigen maatschappelijke betrokkenheid laten zien aan zijn team. Zo gaat hij en zijn team jaarlijks een dag helpen bij de Voedselbank, om op een andere manier te verbinden en alle rollen en dagelijkse beslommeringen weer in het juiste perspectief te plaatsen. Hiërarchie mag volgens hem binnen een team nooit de bepalende factor zijn, hij gaat altijd uit van het talent en het verantwoordelijkheidsgevoel van zijn teamleden.

Naast zijn werk vervult Eric een adviserende rol voor de B.S.O. WildWoozt, waar kinderen actief gestimuleerd worden om weer buiten te gaan spelen en hun eigen creativiteit te ontwikkelen. Hij is getrouwd en vader van twee jonge kinderen.

 

Nicoline van Leersum
Nicoline van Leersum (35) is in 2017 in dienst getreden bij Johnson & Johnson, het grootste gezondheidszorgbedrijf ter wereld. Als Senior Director Innovation & Evidence Generation Johnson & Johnson Medical leidt ze een internationaal team dat de innovatie- en wetenschapsstrategieën voor alle medische technologie franchises in Europa Midden-Oosten Afrika (EMEA) ontwikkelt.

Nicoline startte haar carrière als arts in de chirurgie en promoveerde met een onderzoek naar verbetering van kwaliteit van zorg bij darmkanker in alle Nederlandse ziekenhuizen. Ze ontdekte de enorme potentie van data op het verbeteren van zorguitkomsten en had een belangrijke rol bij de totstandkoming en ontwikkeling van DICA, het Dutch Institute for Clinical Auditing. Deze landelijke data-organisatie ondersteunt inmiddels alle Nederlandse ziekenhuizen door bij 23 veel voorkomende aandoeningen de kwaliteit van zorg inzichtelijk te maken en te verbeteren. Het pionieren en het managen van een organisatie, en het verschil dat je hiermee kunt maken binnen de zorg, beviel haar zo goed dat ze besloot om niet als arts aan de slag te willen maar een andere weg in te slaan.

Tijdens haar Global Executive MBA aan INSEAD leerde zij de waarde van diversiteit van denken kennen door met 200 leidinggevenden vanuit de hele wereld samen te werken.

Binnen Johnson & Johnson Medical bekleedde Nicoline eerder al met succes verschillende functies. Ze was verantwoordelijk voor de innovatie in de Benelux en identificeerde nieuwe bedrijven en academische ziekenhuizen die transformerende technologieën ontwikkelen voor de belangrijkste “unmet needs” in de zorg. Daarna werd zij medisch directeur van de chirurgie tak van Johnson & Johnson in Europa, Midden Oosten en Afrika. Sinds een jaar leidt Nicoline hier een internationaal team van medisch directeuren. Hoewel zowel de wereld van medische technologie als de corporate wereld nieuw voor haar waren, heeft ze binnen korte tijd gezorgd voor een goed presterend team. Ze werkt aan wereldwijde strategische en innovatieve projecten altijd met de intrinsieke motivatie om gezondheidszorg te verbeteren.

Nicolines medische, wetenschappelijke én bedrijfsmatige achtergrond geven haar een brede visie op de gezondheidszorg. Ze werkt wereldwijd nauw samen met collega’s, toonaangevende medisch specialisten, wetenschappers en andere stakeholders om nieuwe technologie te ontwikkelen en wetenschappelijk onderzoek te doen. Als leider is Nicoline positief en mensgericht. Door verantwoordelijkheid te geven, zelfvertrouwen te stimuleren en ruimte te laten voor creativiteit, laat ze haar teamleden niet alleen effectiever werken, maar zichzelf ook ontwikkelen.

In haar vrije tijd brengt Nicoline als moeder van twee kleine kinderen veel tijd door met haar gezin. Ze geniet erg van simpele dingen. Ze wandelt graag over het Scheveningse strand en draagt tegelijk graag haar steentje bij door onderweg plastic te prikken.

 

Dustin Woodward (Abidjan, Ivoorkust)  
Dustin Woodward (37) is managing director voor FrieslandCampina in Afrika. In deze rol is hij verantwoordelijk voor de operatie van FrieslandCampina binnen 42 Afrikaanse landen. Dustin doet dit met de sterke intrinsieke motivatie om niet alleen de business te laten groeien, en meer waarde te creëren voor de boeren in Nederland - maar tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de lokale maatschappij in Afrika.

‘Meerwaarde creëren voor de boeren in Nederland en tegelijkertijd een duurzame bijdrage leveren aan de maatschappij in landen waar wij actief zijn’; dat is hoe Dustin FrieslandCampina Afrika leidt. Hierin staat duurzame innovatie van gezonde en vooral ook betaalbare voeding voor de Afrikaanse bevolking centraal.

Dustin leidt de integratie en transformatie van FrieslandCampina Afrika, dat voorheen vanuit meerdere afdelingen werd bestuurd. De transformatie brengt meer schaalvoordeel, slagvaardigheid, en snelheid in executie.

Dustin heeft een achtergrond als management consultant en woonde en werkte over en periode van 9 jaar in Europa, Azië en Noord-Amerika. Vanuit zijn achtergrond is hij gewend om door een externe bril naar binnen te kijken, en behoeften van klant en consument centraal te stellen. Omdat hij meer operationele verantwoordelijkheid en impact op resultaat verlangde, stapte hij in 2013 over naar FrieslandCampina.

Binnen FrieslandCampina heeft hij inmiddels met succes diverse rollen vervuld. In 2016 startte hij als managing director Afrika, waar het resultaat destijds onder druk stond. Als onderdeel van een grote transformatie besloot Dustin met zijn team het Afrika-hoofdkantoor van Nederland naar Ivoorkust te verplaatsen. Hij ontwikkelde een lokale talent pool, investeerde in lokale waarde-ketens en begon een herstructurering van distributienetwerken. Deze keuzes hebben al twee jaar op rij winstgevende groei opgeleverd, en ook 2019 belooft een goed jaar te worden voor FrieslandCampina Afrika.

Binnen het Afrikaanse continent schakelt Dustin met allerlei stakeholders, van fabrieksmedewerker tot minister. Hij maakt snel verbinding tussen mensen met verschillende visies en achtergronden. Dustin durft te leiden en teams te bouwen, zonder altijd voorop te gaan. Hij wil zijn teams graag enthousiasmeren en meenemen in een reis waarbij purpose gecombineerd wordt met focus op duurzame ontwikkeling, innovatie en resultaat. Dustin krijgt veel energie als hij kan bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, teams, organisaties en maatschappij in landen waar FrieslandCampina actief is.

In zijn vrije tijd spendeert Dustin, naast sport, veel tijd met zijn vrouw en 3 kinderen. Samen verkennen ze Ivoorkust en de West Afrikaanse regio. Daarnaast vervult Dustin ook enkele bestuurs- en toezichthoudende functies. Zo is hij lid van de Raad van Toezicht van Care Nederland, een internationale humanitaire hulp en ontwikkelingsorganisatie.