Finalisten 2018

Finalisten 2018

19 oktober 2018

Young Captain Award – Finalisten 2018

Mark Stoffels – Philips


Mark Stoffels (35)werkt als General Manager & Vice President bij Philips Health Systems Latijns-Amerika (Mexico, Puerto Rico, Centraal Amerika met Colombia & de Cariben en Zuid-Amerika met Argentinië, Chili en Brazilië). Mark rapporteert in deze rol direct aan de CEO van Philips Latijns-Amerika en geeft leiding aan 1.000 medewerkers.


Mark is verantwoordelijk voor de groeistrategie van de business van Philips Health Systems in Latijns-Amerika. Hij doet dit met de sterke intrinsieke motivatie om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en om anderen te helpen. In zijn carrière bij Philips heeft Mark verschillende innovatieve businessmodellen- en oplossingen in kunnen voeren die een grote impact hadden op zorgleverleners, hun patiënten en hun families.


Mark begon zijn carrière bij Philips als Six Sigma program manager. In deze functie ontwikkelde hij onder anderen een nieuw model om de loyaliteit van consumenten te meten. Na het succesvol implementeren van een aantal projecten vertrok Mark naar India om daar de winstgevendheid van Philips Healthcare India te verbeteren. Geraakt door de situatie in India werd de motivatie om een maatschappelijke bijdrage te leveren nog groter. Met zijn nieuwe opdracht “Think through what sustainability and corporate responsibility means for Philips Healthcare”, kreeg hij de kans om een visie te ontwikkelen over de rol en verantwoordelijkheid van Philips in de maatschappij. Dit leidde ertoe dat Mark zijn opdracht voortzette in verschillende opkomende markten. In 2015 werd Mark aangesteld als CEO van Philips Mexico. Tijdens deze opdracht wist hij de omzet en winstgevendheid significant te verbeteren. In zijn huidige functie als General Manager & Vice President Latijns-Amerika werkt Mark aan de implementatie van het ‘Healthcare without bounds’ programma, waarmee Philips Health Systems zich inzet voor het mogelijk maken van de juiste zorg op het juiste moment en de juiste plaats. Hij doet dit door samen met zijn team klantrelaties en netwerkorganisaties op te bouwen, wat van groot belang is in Latijns-Amerika.


In zijn vrije tijd besteedt Mark als vader van twee dochters veel tijd aan zijn gezin en werkt hij aan zijn eerste roman, Three Billion Heartbeats, welke in December gepubliceerd zal worden. Daarnaast werkte hij samen met Michael Porter, Professor aan de Harvard Business School, tijdens een workshop over ecosystemen in de gezondheidszorg in Brazilië.

 

Cécile Cluitmans – Arcadis

Cécile Cluitmans (40) werkt als Directeur Divisie Gebouwen bij advies- en ingenieursorganisatie Arcadis. In deze rol maakt zij onderdeel uit van de Board of Directors van Arcadis Nederland en rapporteert zij direct aan de CEO. In haar functie leidt Cécile de implementatie van de driejarige strategie van Arcadis binnen de Divisie Gebouwen. Ze is hiermee verantwoordelijk voor circa een derde van de totale omzet van Arcadis in Nederland en voor het aansturen van een bedrijfsonderdeel met ongeveer 700 medewerkers op het gebied van architectuur, ontwerp, engineering, en programmamanagement van vastgoed en stedelijke ontwikkeling.


Cécile werkte in verschillende functies binnen Arcadis en ontwikkelde hiermee een indrukwekkende trackrecord. De afgelopen jaren was Cécile commercieel verantwoordelijk voor de sector publiek transport en wist zij de order intake in deze sector binnen Arcadis bijna te verdubbelen. Cécile besteedt veel aandacht aan de mensen in haar team, waarbij ze het een uitdaging vindt om het potentieel van mensen naar boven te halen in een snel veranderende wereld met een steeds verder gaande digitalisering. Dit is niet alleen zichtbaar binnen haar eigen team, maar ook richting klanten en partners waarbij zij altijd op zoek is naar nieuwe kansen op het gebied van klimaatadaptie, energietransitie en het ontstaan van megasteden.


Naast haar werk als Directeur Divisie Gebouwen is Cécile een van de zeven bestuursleden van de Lovinklaan Foundation, eigenaar van een belang van ruim 18 procent in Arcadis. Als bestuurslid bevordert zij het aandeelhouderschap onder het personeel. Zo was zij nauw betrokken bij de ontwikkeling van een programma van deze Foundation om de digitale mindset van de medewerkers te vergroten. Betrokkenheid van medewerkers is volgens Cécile dan ook een van de succesfactoren van ieder bedrijf.


In haar vrije tijd zet Cécile zich op verschillende manieren in voor de maatschappij. Zo is zij ambassadeur bij VHTO (Vrouwen in Hoger Technisch Onderwijs) om tieners en jonge vrouwen te motiveren om voor een bouwkundige, bèta of ICT-studie te kiezen. Ook is Cécile moeder van drie opgroeiende kinderen.

 

Rogier Smeets – Unilever/Upfield

Rogier Smeets (37) is in juli 2018 in dienst getreden van Upfield, dat de margarinetak van Unilever met merken als Blue Band en Becel heeft overgenomen. Als General Manager South West & Central Eastern Europe is hij verantwoordelijk voor de P&L van de margarine business in deze regio. In deze functie maakt Rogier deel uit van het executive leadership team en geeft hij leiding aan 300 mensen.
In de jaren voor Upfield bekleedde Rogier verschillende functies binnen Unilever. In zijn laatste functie als General Manager (Vice President) BCS Zuidwest Europa was Rogier verantwoordelijk voor de gehele BCS divisie (margarinetak) van Unilever in deze regio. Rogier maakte het tot zijn missie om plantaardige voeding zichtbaarder te maken. In Nederland onder andere door merken als Blue Band en Becel te herpositioneren, de recepturen te verbeteren met betrekking tot smaak en 100% plantaardig te maken voor betere gezondheid en een positief effect op de aarde. In combinatie met de lancering van nieuwe, innovatieve producten resulteerde dit in significant betere resultaten. In Spanje en Frankrijk leidde vergelijkbare initiatieven ertoe dat grote merken van dubbele negatieve cijfers weer groei lieten zien.


Rogier heeft in zijn verschillende functies bij Unilever continu boven verwachting gepresteerd. Zo heeft hij een succesvolle doorstart gemaakt met de soepmerken in Duitsland wat leidde tot marktleiderschap en heeft hij de grootste innovatie in de voedselindustrie van 2010 in de VS gelanceerd door in samenwerking met de chefs van een bekend Aziatisch restaurant kwalitatief hoogwaardige diepvriesmaaltijden op de markt te brengen. Daarnaast heeft hij door middel van een nieuwe visie omtrent smaakvol en gezond eten voor Knorr in Zuidoost Azië maatschappelijke impact weten te maken en de resultaten van enkele naar dubbele groeicijfers weten te brengen.


Als leider weet Rogier snel kansen te creëren en zijn team hierin mee te krijgen. Rogier leidt met het resultaat in gedachte, maar weet tegelijkertijd hoe hij zijn teamleden kan helpen zich te ontwikkelen, ondernemender te worden en om daar ook plezier in te hebben.


In zijn vrije tijd houdt Rogier van sporten en brengt hij veel tijd door met zijn drie kinderen en familie.