Winnaar Young Captain Award 2017

Winnaar Young Captain Award 2017

14 november 2017

Topmanager Ronald Doesburg van Shell wint Young Captain Award 2017

Finale met toptalenten van HEMA en CGI

Amsterdam, 14 november 2017 – Ronald Doesburg (39) van Shell Chemicals Europe is de winnaar van de Young Captain Award 2017. Deze nationale erkenning voor de meest getalenteerde zakelijke leiders in het Nederlandse bedrijfsleven wordt dit jaar voor de dertiende keer uitgereikt. Doesburg ontving de Award namens de Minister van Economische Zaken & Klimaat uit handen van Bertholt Leeftink, Directeur-Generaal Bedrijfsleven & Innovatie, op Paleis Het Loo te Apeldoorn.

Ronald Doesburg is bij Shell als General Manager Base Chemicals verantwoordelijk voor het managen van vijf productlijnen op zes verschillende productlocaties, waarbij zijn team bulkchemicaliën levert en verkoopt aan de Europese chemische industrie.

Doesburg stond in de finale met twee andere managementtalenten uit het Nederlandse bedrijfsleven: Stefan Wijnen, Manager Unit Hardwaren bij HEMA en Ahmet Eraslan, Vice President Consulting Services bij CGI. De Award werd uitgereikt in de aanwezigheid van 120 bestuurders en managers uit het bedrijfsleven en van de overheid.

Cees ‘t Hart, vice voorzitter van de jury: “Alle drie de finalisten zijn ontzettend getalenteerd, maar uiteindelijk wist Ronald Doesbrug de jury te overtuigen als Young Captain 2017. Ronald heeft de kans gegrepen en gekregen om zich binnen Shell te ontwikkelen van startend Technologist tot General Manager van een belangrijk business onderdeel. Opvallend is de ‘case for change’ die Ronald als urgent omschrijft. Hij heeft de duidelijke opdracht aan zichzelf gegeven om met Shell een leidende rol te spelen in de energietransitie. Vanuit deze gedachte voert Ronald ook intern het debat over de transitie naar een duurzame wereld. Zijn motto is simpel: de wereld beter achterlaten, voor zijn vier dochters en de mensheid in het algemeen. Met zijn zorgvuldige, consistente argumentatie en duidelijke visie weet Ronald te boeien en overtuigen. Ronald wordt gezien als een “value based leader”, iemand die meer in het vizier heeft dan korte termijn gewin. Hij toont zich als iemand die bedachtzaam is en in dialoog de noodzakelijke verandering inzet. Hij overtuigt met feiten en geeft tegelijk vertrouwen aan zijn mensen. Zijn leiderschapsstijl is verbindend. Het succes is dat van zijn team.”

De winnaar van 2016, Maarten Meijs van Talpa Global, draagt de titel over na een intensief jaar als Young Captain. Hij is komend jaar voorzitter van de finalisten-alumni. Ronald Doesburg ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling in zijn weg naar de boardroom verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd.