Finalisten 2017 | Nieuws
Finalisten 2017

Finalisten 2017

19 oktober 2017

Young Captain Award – Finalisten 2017

Stefan Wijnen – HEMA

Stefan Wijnen (40) is Unit Manager Hardwaren bij HEMA. In deze rol is hij eindverantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van de commerciële strategie van de Unit Hardwaren, die is afgeleid van de strategie van HEMA. Stefan maakt in deze rol deel uit van het senior management en rapporteert aan een van de twee commercieel directeuren die zitting heeft in de Raad van Bestuur.

Stefan heeft een heldere strategische visie, waarin hij veel aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen zijn team, dat bestaat uit 16 Category en Productmanagers. Naast zijn sterke kwaliteiten als people manager, is Stefan goed in het vertalen van strategie naar tactisch en operationeel niveau. Dit blijkt ook uit het feit dat de Unit Hardwaren de snelst groeiende unit binnen HEMA is. In het afgelopen jaar heeft Stefan de online groei van deze tak zodanig weten te versnellen, dat HEMA binnen haar categorie - gemeten door onderzoeksbureau GFK - nu sneller groeit dan haar online concurrenten. Daarnaast heeft Stefan een leidende rol in een omvangrijk verandertraject binnen de commerciële organisatie op het Support office van HEMA.

Stefan begon zijn carrière bij Intergamma, waarin hij verschillende senior managementfuncties bekleedde op corporate niveau van Intergamma alsook voor de formules GAMMA en KARWEI. In deze functies heeft hij ervaring opgedaan in de volle breedte van het retailvak, waardoor hij een sterke strategische visie heeft ontwikkeld. Stefan heeft hierbij niet alleen aandacht voor zijn eigen verantwoordelijkheidsgebied, maar hij streeft ook voortdurend naar integrale en duurzame verbeterinitiatieven. Hij zet zich in voor het ontwikkelen van een wendbare organisatie die adequaat kan inspelen op de razendsnelle ontwikkeling van technologie. Hierbij focust hij zich op het verbeteren van de winkelstructuur zowel offline als online.

Stefan zet zich naast zijn werk ook in voor de maatschappij, met name op het gebied van zorg. Zo is Stefan al jaren werkzaam als vrijwilliger bij woonzorgcentrum Elisabeth-hof te Culemborg.


Ronald Doesburg – Shell Chemicals Europe

Ronald Doesburg (39) werkt als General Manager Base Chemicals bij Shell. Als leider van de Commercial Base Chemicals-organisatie in Europa, is hij tevens onderdeel van het managementteam dat de Europese Chemieorganisatie van Shell leidt. Dit onderdeel van Shell is verantwoordelijk voor het leveren en verkopen van bulkchemicaliën aan de Europese chemische industrie.

Ronald is verantwoordelijk voor het managen van vijf productlijnen die geproduceerd worden op zes verschillende productielocaties. Zijn team levert en verkoopt deze producten aan business to business-klanten. Ronald begon zijn loopbaan op de Shell-raffinaderij in Pernis en werkte in Hamburg, Lissabon en Londen. Hij heeft een brede ervaring op het gebied van commercie, klantenservice en logistiek.

Ronald werkte wisselend in globale en regionale leiderschapsteams en ontwikkelde een indrukwekkende track record in het doorvoeren van succesvolle veranderprogramma’s binnen grote teams. Ronald besteedt veel aandacht aan het begrijpen van de drijfveren en toekomstplannen van de mensen in zijn team. Tegelijkertijd maakt hij duidelijk wat echt belangrijk is voor het bedrijf, voor de Base Chemicals-activiteiten en voor hemzelf. Daarnaast besteedt Ronald veel aandacht aan de huidige energietransitie. Extern representeert hij Shell in de EPCA board (European Petrochemical Association) en de Petrochemicals board van CEFIC (European Chemical Industry Council), waarin hij de dialoog van de Europese chemische industrie met de belangrijkste stakeholders vormgeeft.

Naast zijn baan als general manager bij Shell, zet Ronald zich in voor de scholengemeenschap van zijn vier dochters in Lissabon – Portugal, waar hij op dit moment woont.
 

Ahmet Eraslan – CGI

Ahmet Eraslan (35) is Vice President Consulting Services bij CGI, de op vier na grootste onafhankelijke zakelijke en technologische dienstverlener ter wereld. Samen met zijn team bedient hij Shell, een van de grootste olie- en gasbedrijven ter wereld en een van de grootste klanten van CGI. In deze rol is hij lid van het Global Leadership team. Samen met zijn team van directors, stuurt Ahmet 500 consultants aan in Nederland, Amerika, Engeland en India. Hierbij is hij eindverantwoordelijk voor de levering en groei van de Oil & Gas unit en rapporteert hij direct aan de board.

Ahmet heeft laten zien dat leeftijd en ervaringsjaren niet doorslaggevend zijn in het doorgroeien naar senior management posities. Vanuit de rol van Software Architect, is hij in een tijdsbestek van slechts vier jaar doorgegroeid naar Team Lead, vervolgens Director en nu Vice President.

Ahmet weet interpersoonlijke verbindingen te leggen en bruggen te slaan naar (senior) stakeholders bij klanten. Deze menselijke kant van het zakendoen is cruciaal voor hem en karakteriseert hem als leider. Als manager van zijn unit heeft hij de laatste twee jaar bovengemiddelde resultaten behaald. Niet alleen op financieel gebied, maar ook de klanttevredenheidsresultaten waren goed en de medewerkerstevredenheid binnen zijn teams was hoog. Dit bereikt hij door het beste uit zijn teams te halen door mensen te motiveren, coachen, stimuleren en enthousiasmeren. Hij begrijpt hoe medewerkers in een digitale wereld denken, benaderd willen worden en wensen te werken. Deze vaardigheden zet hij niet alleen in bij het aansturen van zijn teams, hij blijft tevens een duidelijke link leggen naar de ‘win’ voor de klant en gaat niet voor een kortetermijnresultaat.

Ahmet zich op verschillende manieren in voor de maatschappij. Zo staat hij klaar voor zijn naasten en seniore buurtgenoten in zijn wijk Delfshaven in Rotterdam.