Winnaar Young Captain Award 2020

Winnaar Young Captain Award 2020

30 maart 2021

Annemarie Jorna van Accell Group wint de 16e editie van de Young Captain Award

Finaleplaatsen voor toptalenten van Nationale-Nederlanden en Signify

Amsterdam, 30 maart 2021 – Annemarie Jorna (39) is gisteravond verkozen tot Young Captain 2020. De award is voor de zestiende keer uitgereikt, aan de meest getalenteerde, jonge businessleider, op weg naar de top van het bedrijfsleven. Annemarie ontving de award uit handen van Alexandra van Huffelen, demissionair Staatssecretaris van Financiën. De uitreiking werd live uitgezonden vanuit een uitzonderlijke setting: de tentoonstelling "Romanovs in de ban van de ridders" in de Hermitage Amsterdam.

Annemarie Jorna bekleedt binnen het wereldwijde fietsbedrijf Accell Group de positie van Operations Director Nederland en maakt onderdeel uit van het internationale Operations Leadership team. In die rol is Annemarie verantwoordelijk voor 500 medewerkers, verspreid over de productie- en warehouselocaties, inclusief de supply chain-activiteiten. Ze startte haar carrière in 2007 als trainee bij FrieslandCampina. Na diverse functies gaf Annemarie uiteindelijk leiding aan een internationaal opererend team en leidde een omvangrijke reorganisatie voor 10+ internationale supply chain-regio’s. Sinds 2019 is Annemarie werkzaam bij Accell, waar ze haar ervaring met het leiden en veranderen van grote productieorganisaties op een indrukwekkende wijze laat zien. Annemarie overtuigde de jury met haar leiderschapsvaardigheden, communicatiestijl en analytische manier van denken, waarmee ze op een creatieve manier de veranderingen en transformatie van de organisatie leidt.

De andere finaleplaatsen waren voor twee managementtalenten uit het Nederlandse bedrijfsleven: Igno Schings bekleedt binnen Nationale-Nederlanden de functie Directeur Inkomensverzekeringen en Rob van Brunschot is Country and Commercial leader voor Signify in Zweden.

Bijzondere uitreiking

De Young Captain Award werd wegens de maatregelen rondom COVID-19 een aantal maanden later dan gebruikelijk uitgereikt. Tijdens de feestelijke uitreiking in de Hermitage Amsterdam keken ruim 260 bestuurders en managers uit het bedrijfsleven en van de overheid live mee. De kijkers werden meegenomen in een reis door de Hermitage, op zoek naar de parallellen tussen het leiderschap in de tijd van de tsaren en ridders en het leiderschap van vandaag en morgen.

 

 

 

Cees ‘t Hart, voorzitter van de jury: “Alle finalisten zijn ontzettend getalenteerd, maar na een close finish heeft Annemarie Jorna de jury overtuigd als Young Captain 2020. Annemarie spreekt gepassioneerd over haar bedrijf en de producten. Zij herkent talent en vindt de persoonlijke aanpak van medewerkers en collega’s belangrijk. Annemarie heeft als leider echte betrokkenheid en is niet bang om keuzes te maken. Ze toont niet alleen visie maar durft hier ook naar te handelen.”

De winnaar van 2019, Nicoline van Leersum van Johnson & Johnson, draagt de titel over na een intensief jaar als Young Captain. Zij is komend jaar voorzitter van de finalisten-alumni. Annemarie ontvangt als nieuwe Young Captain een op maat gemaakt netwerk- en opleidingsprogramma om haar persoonlijke en professionele ontwikkeling in haar weg naar de boardroom verder te ondersteunen. De finalisten van dit jaar treden daarnaast toe tot het netwerk van Young Captain finalisten dat sinds 2005 is opgebouwd.

De Young Captain Award wordt al zestien jaar lang jaarlijks uitgereikt aan de meest talentvolle, jonge zakelijke leider. Deze businessleider is in een vroege fase van zijn of haar carrière opgevallen door durf, daadkracht en oorspronkelijkheid. Hij of zij denkt internationaal en ziet leiderschap als een maatschappelijke, persoonlijke en economische verantwoordelijkheid. De finalisten zijn de nieuwe generatie leiders, op weg om het gezicht van ondernemend Nederland te worden. De Young Captain Award maakt deze zakelijke leiders zichtbaar voor een breed publiek en biedt hen de ruimte en kansen om zich maximaal te ontwikkelen. Deelname aan de Young Captain Award verkiezing dwingt de kandidaten om kritisch naar hun eigen leiderschapsstijl en overtuigingen te kijken, en te bedenken waar zij voor staan.